Στο τραπέζι η αύξηση φόρων στα ακίνητα

Στο τραπέζι η αύξηση φόρων στα ακίνητα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλος, είπε ότι η ακίνητη ιδιωτική περιουσία ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ, υπονοώντας εμμέσως ότι θα πρέπει να αυξηθεί η φορολογία της, ενώ στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από το 2012. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε χθες αναστολή του «πόθεν έσχες» για παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και ενιαίο μηχανισμό είσπραξης φόρων, τελών και εισφορών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, κηρύσσοντας την έναρξη του διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το εθνικό φορολογικό σύστημα θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής και ότι θα πρέπει να επιτευχθεί η πολιτική συναίνεση προκειμένου να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα είναι σταθερό προκειμένου να αποκτήσει επενδυτικό πλεονέκτημα. Δίνοντας το στίγμα των επερχόμενων οκτώ αλλαγών, χωρίς ωστόσο να προκαταλάβει τον διάλογο, ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες φορολογικές παρεμβάσεις. Ανάμεσα σε αυτές ο ΦΠΑ, οι ανέλεγκτες υποθέσεις, η αυτοματοποίηση των ελέγχων και η κατάργηση του ΚΒΣ.

Ελεγχοι εξπρές

Στο στόχαστρο φορολογικών ελέγχων – εξπρές μπαίνουν επιχειρήσεις που αρνήθηκαν να περαιώσουν τις ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 – 2009, οι επιχειρήσεις που έκαναν χρήση αναπτυξιακών νόμων και σε όσες έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών προβλέπονται συνολικά 15 κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες που θα ελεγχθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή