ΣΗΜΕΡΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δάνεια 1,2 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας

Εντός του Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμες οι τράπεζες να υποδέχονται αιτήσεις για τη δανειοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων από νέες, υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Τα κεφάλαια που θα διοχετευθούν στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθεί η ανάπτυξη, ανέρχονται συνολικά στο 1,2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 400 εκατ. ευρώ προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ στα 800 εκατ. ευρώ φθάνει η συμμετοχή των τραπεζών, τριπλασιάζοντας τους πόρους του ταμείου που συστάθηκε στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ. Επίσης, κεφάλαια κίνησης έως 200.000 ευρώ θα δοθούν από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Τι ζητούν οι εφοπλιστές για να επενδύσουν

Το τρίπτυχο που μπορεί να πείσει τους Ελληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η εφαρμογή διάφανων διαδικασιών και η εξάλειψη της δωροδοκίας, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), Χαράλαμπος Φαφαλιός, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή