Ειδικός φόρος 15% για τις off shore εταιρείες

Ειδικός φόρος 15% για τις off shore εταιρείες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιοκτήτες των off shore εταιρειών, οι οποίοι διατηρούν ακόμα και σήμερα τα ακίνητά τους υπό τη σκέπη των υπεράκτιων εταιρειών, θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου την ειδική δήλωση στην εφορία, καταβάλλοντας βέβαια και τον ειδικό φόρο 15%. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τους κατόχους εξωχώριων εταιρειών συνοδεύει ο ειδικός φόρος 15%. O χρόνος γέννησης της φορολογικής υποχρέωσης ορίζεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτοΥποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν όσες εταιρείες έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για το οικονομικό έτος 2011:

1. Η δήλωση θα υποβάλλεται σε ένα αντίτυπο.

2. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε άλλη γλώσσα κράτους-μέλους της Ε. Ε., πλην της ελληνικής, απαιτείται να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

3. Η δήλωση του ειδικού φόρου επί των ακινήτων εταιρειών έτους 2008 απαιτείται να συνοδεύεται από τα φύλλα υπολογισμού της αξίας ακινήτων (έντυπα 1 – 5, Κ1 – Κ9 και Α. Α. ΓΗΣ) και τις βεβαιώσεις που προβλέπονται για τη συμπλήρωσή τους.

4. Ο προϊστάμενος ΔΟΥ μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση και οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού στοιχείου, όταν κατά τον έλεγχο της δήλωσης το κρίνει απαραίτητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή