Μήνυμα ελπίδας από τον ΟΟΣΑ

Μήνυμα ελπίδας από τον ΟΟΣΑ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας διαπιστώνει η θετική έκθεση του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία προβλέπει ανάκαμψη από το 2012. Ομως, τα οφέλη από τη δημοσιονομική προσπάθεια θα φανούν σε βάθος 20ετίας, καθώς το 2035 αναμένεται το χρέος να πέσει κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις του Οργανισμού περιλαμβάνουν τέσσερα σενάρια για τη μείωση του δημόσιου χρέους, στα οποία καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Επίσης, η έκθεση του ΟΟΣΑ συστήνει συνέχιση της στήριξης του τραπεζικού τομέα, συγχωνεύσεις, κυρίως με ξένες τράπεζες, αλλά και περιορισμό της εξάρτησης από την ΕΚΤ.

Στις συστάσεις του ΟΟΣΑ περιλαμβάνονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων, της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, αλλά και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκθεση τη θετικότερη των τελευταίων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή