Προβληματισμός στις τράπεζες για τον έλεγχο της BlackRock

Προβληματισμός στις τράπεζες για τον έλεγχο της BlackRock

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαγνωστική μελέτη που θα διενεργήσει η BlackRock για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την επάρκεια των προβλέψεων που έχουν διενεργηθεί δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία στα επιτελεία των εμπορικών τραπεζών. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεδομένων των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων, με την ανεργία να έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και χιλιάδες επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης της ποιότητας των χαρτοφυλακίων δανείων θα αποκαλύψει μια σημαντικά διαφορετική εικόνα από αυτή που αποτυπώνουν οι ισολογισμοί των τραπεζών και θα απαιτήσει από τις τράπεζες πρόσθετες προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης θα είναι καθοριστικά για το μέλλον των εγχώριων τραπεζών, καθώς θα προσδιορίσουν το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων με τα οποία θα πρέπει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή