Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επενδυτικά κεφάλαια στρέφονται και πάλι σε ασφαλή καταφύγια μετά τους φόβους μετάδοσης της δημοσιονομικής κρίσης από την περιφέρεια στον πυρήνα της Ευρωζώνης, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής των ΗΠΑ σε ύφεση. Ετσι, η τιμή του χρυσού, έχοντας ενισχυθεί από τις αρχές του έτους κατά 36%, κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ και έφθασε τα 1.672,65 δολάρια την ουγγιά.

Η εκτίναξη της τιμής του χρυσού συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην ανακοπή της αθρόας αγοράς χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας χθες άγγιξε τα 320 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 28%, σε ένα έτος.

Παράλληλα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η άνοδος του ελβετικού φράγκου, μια ισοτιμία που απολαμβάνει ανάλογο κύρος με τον χρυσό ως επενδυτικό καταφύγιο, η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε αιφνιδίως τα επιτόκια δανεισμού Libor από το φάσμα του 0%-0,75% στο 0,25%.

Δεσμεύτηκε, επίσης, να ενισχύσει τη ρευστότητα του διατραπεζικού συστήματος στα 80 δισ. ελβετικά φράγκα από τα 30 δισ. ελβετικά φράγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή