Ταραχή στις διεθνείς αγορές

Ταραχή στις διεθνείς αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από το 2009 έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό τον φόβο των αγορών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με επίκεντρο την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 4,31% στις 11.383,68 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq με απώλειες 5,08%, στις 2.556,39 μονάδες. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του 3%. Στη δίνη βρέθηκαν τα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα, όπου τα spreads κατέγραψαν νέα ρεκόρ, ενισχύοντας την ανησυχία για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Κομισιόν και η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι η δόση θα καταβληθεί κανονικά, αν όχι με τους νέους όρους της Συνόδου Κορυφής, αλλά βάσει του Μνημονίου που ισχύει.

Υπό την πίεση των αγορών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επεξέτεινε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν γρήγορες και δραστικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης EFSF, καθώς η κρίση μεταδίδεται στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή