Αγοραπωλησία εμπορικού κέντρου στο Χονγκ Κονγκ αντί 1,7 δισ. ευρώ

Αγοραπωλησία εμπορικού κέντρου στο Χονγκ Κονγκ αντί 1,7 δισ. ευρώ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία κίνηση που θα συνιστά την τρίτη μεγαλύτερη αγοραπωλησία ακινήτου φέτος στην Ασία, ο πολυεθνικός όμιλος της Swire Pacific σχεδιάζει την πώληση ενός εμπορικού κέντρου στο Χονγκ Κονγκ, αντί συνολικού ποσού 2,4 δισ. δολαρίων (1,7 δισ. ευρώ), με στόχο να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων που «τρέχει» αυτήν την περίοδο σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα. Εφόσον η κίνηση ευοδωθεί, νέος ιδιοκτήτης θα είναι ο κρατικός επενδυτικός φορέας της Σιγκαπούρης, η Mapletree Inve-stments, που υπάγεται στην Τemasek.

Το εμπορικό κέντρο ονομάζεται Festival Walk και καλύπτει επτά ορόφους εμπορικών σημάτων, ενώ επιπλέον τέσσερις όροφοι αξιοποιούνται για τη μίσθωση γραφείων.

Συνολικά το ακίνητο προσφέρει εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 72.000 τ.μ., ενώ η ετήσια απόδοσή του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5%.

Σημειωτέον ότι το υψηλό κόστος της αγοράς αιτιολογείται από το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ αποτελεί σήμερα τη δεύτερη ακριβότερη πόλη για την ενοικίαση εμπορικών χώρων μετά τη Νέα Υόρκη, καθώς τα ενοίκια εκτινάχθηκαν κατά 46% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της CB Richard Ellis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή