Αυξήθηκαν 24% οι εισροές στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας στο εξάμηνο

Αυξήθηκαν 24% οι εισροές στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας στο εξάμηνο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικές εισροές κεφαλαίων ύψους 20 δισ. ευρώ αναμένονται στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με έρευνα της Colliers, καθώς ο όγκος των συναλλαγών κατά το πρώτο εξάμηνο αγγίζει ήδη τα 11 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 24% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους. Μάλιστα, το 38% των επενδύσεων αφορά σε κεφάλαια από το εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, έντονη είναι η παρουσία θεσμικών επενδυτών, με τα επενδυτικά κεφάλαια ακινήτων να κατέχουν δεσπόζουσα θέση, όντας υπεύθυνα για συμφωνίες αγοράς συνολικής αξίας 4,2 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι όμιλοι ανάπτυξης ακινήτων επένδυσαν κεφάλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 δισ. ευρώ τοποθετήθηκαν στην γερμανική αγορά από κερδοσκοπικού χαρακτήρα επενδυτές.

Αλλο ένα χαρακτηριστικό συμπέρασμα της έρευνας της Colliers ήταν η στροφή των επενδυτών σε περιφερειακά σημεία της χώρας, μακριά από τα παραδοσιακά κέντρα της αγοράς ακινήτων, τάση που κυριάρχησε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αντιθέτως, κατά το δεύτερο τρίμηνο επανήλθε η ζήτηση για ακίνητα σε πόλεις, όπως η Φρανκφούρτη και το Αμβούργο, καθώς επενδύθηκαν από 1 δισ. ευρώ σε κάθε πόλη. Μαζί με το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο και τη Στουτγκάρδη, στις εν λόγω πόλεις τοποθετήθηκαν κεφάλαια ύψους 4,5 δισ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 41% των συνολικών επενδύσεων στη γερμανική αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή