Προσωπα και Πραγματα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα για δύο καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Δύο νέα καταστήματα εγκαινίασε προ ολίγων ημερών η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της στην περιφέρεια, ενώ συνολικά διαθέτει 234 καταστήματα. Το νέο κατάστημα στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης αποτελεί το 14ο της ΑΒ Βασιλόπουλος στην πόλη. Προσφέρει επιφάνεια 1.100 τ.μ. σε ένα επίπεδο και 25 θέσεις στάθμευσης, ενώ απασχολεί 33 εργαζόμενους. Το κατάστημα της Καλαμάτας εκτείνεται σε 1.500 τ.μ. και διαθέτει 50 θέσεις στάθμευσης, ενώ απασχολεί 60 εργαζόμενους, αποτελώντας το 6ο κατάστημα της αλυσίδας στο νομό Μεσσηνίας. Είχε προηγηθεί η έναρξη λειτουργίας ενός ακόμα καταστήματος στη Λιβαδειά, 1.000 τ.μ., όπως επίσης κι ένα ακόμα σημείο πώλησης στα Κάτω Πατήσια (πρώην Ατλάντικ).

Οικοχρηματοδότηση για μέλη της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.

Δάνεια για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κτιρίων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, καθώς και καταθετικούς λογαριασμούς με προνομιακούς όρους για τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, προβλέπει το πρόγραμμα «ΟΙΚΟ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» που θα υλοποιηθεί μέσω συνεργασίας της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και της Marfin Egnatia Bank. Περιλαμβάνεται χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για την υλοποίηση ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης σε ακίνητα ιδιοκτησίας των μελών, χρηματοδοτικές λύσεις με προνομιακούς όρους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο πλαίσιο αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, προβλέπει και χορήγηση δανείων για αγορά ή ανέγερση «πράσινης» κατοικίας, με επιτόκια που μειώνονται ανάλογα με την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου.

Αγορά πέντε ξενοδοχείων αντί 400 εκατ. ευρώ

Πέντε ξενοδοχεία πολυτελείας απέκτησε πρόσφατα η οικογένεια του μεγιστάνα Τσενγκ Γιου-Τουνγκ από το Χονγκ Κονγκ, αντί τιμήματος 570 εκατ. δολαρίων, ή περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το ξενοδοχείο Carlyle στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και το Rosewood Little Dix Bay στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, ενώ επιπλέον δύο ξενοδοχεία βρίσκονται στο Ντάλας της πολιτείας του Τέξας. Πωλητές ήταν οι όμιλοι Maritz, Wolff & Co. και Rosewood Corp. Στόχος της Νew World Development Co. είναι η επέκταση της διεθνούς παρουσίας της στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας. Ο χρόνος των νέων αυτών επενδύσεων δεν είναι τυχαίος, μιας και στόχος είναι να επωφεληθεί από την υποχώρηση της ισοτιμίας του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή