Εν συντομια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 8,2 εκατ. για τη Eurobank Properties

Παρά το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γραφείων, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Eurobank Properties εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ζημιών ύψους 3,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση της κερδοφορίας ήταν αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης του φόρου εισοδήματος από 5,1 εκατ. ευρώ πέρσι, σε 1 εκατ. ευρώ φέτος, καθώς τα περσινά αποτελέσματα είχαν επιβαρυνθεί με πρόβλεψη για έκτακτη εισφορά της τάξεως των 4,3 εκατ. ευρώ. Ενας πρόσθετος λόγος ήταν ο περιορισμός των ζημιών από την αναπροσαρμογή του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties στις εύλογες αξίες, καθώς κατά το φετινό εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 11,83 εκατ. ευρώ, έναντι 18,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Επιπλέον, θετικά στην κερδοφορία επέδρασε και η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία ανήλθε σε 21 εκατ. ευρώ έναντι 20,6 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην μικρή άνοδο των εσόδων από ενοίκια σε 22,2 εκατ. ευρώ, από 22 εκατ. ευρώ (+0,7%), αλλά και στη σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών σε 2,73 εκατ. ευρώ, έναντι 3,41 εκατ. ευρώ.

Ετοιμη η ανάπλαση στον Αγ. Κοσμά

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, το έργο της Διαμόρφωσης – Ανάπλασης του παραλιακού χώρου σε τμήμα της περιοχής του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, πρώην «Φαντασία». Το έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ-ΑΤΤΙΚΗ 2014 και αφορά την απόδοση ζωτικής σημασίας χώρου στους πολίτες αλλά και τη βιώσιμη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Αττικής. Η διαμορφωμένη περιοχή έχει έκταση 17 στρέμματα στον χώρο του πρώην κέντρου «Φαντασία».

Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν και στην παραλία είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Ειδικών Εργων και Αναβάθμισης Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ταχείς ρυθμούς και ακολούθησε η κατασκευή του, η οποία διήρκησε 8 μήνες. Το έργο, κόστους 405.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή