Στη σύνταξη μέχρι και επτά χρόνια νωρίτερα

Στη σύνταξη μέχρι και επτά χρόνια νωρίτερα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τέσσερα έως επτά έτη θα μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως και το 2014. Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στην αναγνώριση αυτή, θα πρέπει να θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1/1/2011, να συνταξιοδοτούνται για λόγους γήρατος (όχι για συντάξεις αναπηρίας ή θανάτου) και να έχουν 3.600 ημέρες εργασίας ή 12 χρόνια πραγματικής ασφάλισης.

Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν 4 χρόνια, όσοι το 2012 μπορούν να αναγνωρίσουν 5 χρόνια, όσοι το 2013 6 χρόνια και όσοι το 2014 και μετά 7 χρόνια.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναγνωρίσουν: Τα έτη σπουδών. Τον χρόνο σπουδών σε επαγγελματικές σχολές. Τα κενά διαστήματα ασφάλισης, μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση. Τον χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας, απεργίας, μαθητείας (stage κ. λπ.), τον χρόνο παιδιών (ένα για το πρώτο παιδί, 2 για το δεύτερο παιδί και 2 για το τρίτο παιδί) και τον χρόνο εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών (έως 2 χρόνια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή