ΣΗΜΕΡΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξετάζεται επιπλέον παροχή έκτακτης ρευστότητας μέσω της ΤτΕ

Ενδείξεις για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Emergency Liquidity Assistance (ELA) από ορισμένες εγχώριες τράπεζες, πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, δημιουργεί η επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στην εγχώρια τραπεζική αγορά. Πρόκειται για μηχανισμό στήριξης των τραπεζών, με την παροχή ρευστότητας, σε επείγουσες και έκτακτες καταστάσεις, με στόχο την ομαλή λειτουργία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εγχώριες τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν χρήση του μηχανισμού ώστε να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και αφού η ΤτΕ εγκρίνει το αίτημα, λαμβάνοντας παράλληλα τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ, μπορεί να διαθέσει πρόσθετη ρευστότητα στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Η «διαδρομή» 14,9 εκατ. από τον όμιλο Aspis στην Ελβετία

Η ασφαλιστική εταιρεία Commercial Value, που οδηγήθηκε σε εκκαθάριση, είχε επί οκτώ περίπου μήνες «αδειάσει» λογαριασμούς της 14,9 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, χωρίς αυτό να φαίνεται στα βιβλία της. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι ελεγκτές της Baker Tilly για λογαριασμό του εκκαθαριστή του ομίλου Aspis σε έκθεση που παρέδωσαν οι εκκαθαριστές της εταιρείας στην Εισαγγελία Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή