Πρόσωπα και Πραγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 5 δισ. θα διαμορφωθούν οι επενδύσεις σε κατοικίες

Στο ένα τρίτο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν έως τα τέλη του έτους, οι επενδύσεις σε κατοικίες, συγκριτικά με το επίπεδο όπου βρίσκονταν πριν από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα το 2006, καθώς σύμφωνα με εβδομαδιαία ανάλυση της Alpha Bank, φέτος οι επενδύσεις στον κλάδο αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν σε 5 δισ., (σημειώνοντας πτώση κατά -24,2%), από 6,6 δισ. το 2010 και 16,1 δισ. το 2006. Ετσι, η πτώση των επενδύσεων αυτών θα συμβάλει στην πτώση του ΑΕΠ κατά -0,8%. περίπου το 2011, έναντι αρνητικής επίπτωσής τους κατά -0,73% το 2010. Σύμφωνα μάλιστα με την ανάλυση της τράπεζας, οι επενδύσεις σε κατοικίες, όπως αυτές προσδιορίζονται από την οικοδομική δραστηριότητα, αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, τόσο μέχρι τα τέλη του έτους όσο και το 2012.

Στα 22,6 εκατ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Μπάμπης Βωβός

Στο ύψος των 22,6 εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος, συγκεκριμένα 9,5 εκατ., αφορά οφειλές προς το ΙΚΑ, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζομένους της έχουν αγγίξει τα 6,8 εκατ. Η εταιρεία ανέφερε επίσης, σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, ότι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της αγγίζουν τα 4,7 εκατ., ενώ επιπλέον 1,17 εκατ. οφείλονται στην εφορία. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το εν λόγω ποσό αντιπροσωπεύει ποσοστό 28,2% των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, ενώ πολλά βασίζονται στην επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, για το οποίο η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή. Οσον αφορά τη χρηματοδότησή του, ήδη οι τράπεζες έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον.

Επένδυση 147 εκατ. ευρώ πέριξ του γηπέδου της Αρσεναλ

Αν και οι πρόσφατες ταραχές στο Λονδίνο εγείρουν ανησυχία, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς / οικοδομικούς ομίλους της πόλης, η Barratt London, προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή συμφωνίας για την ανέγερση 375 νέων κατοικιών πέριξ του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της τοπικής ομάδας Αρσεναλ. Με την επένδυση αυτή, 147 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται το έργο συνολικής ανάπλασης της περιοχής του Ασμπουρν Γκρόουβ, όπου φιλοξενείται επί δεκαετίες ο εν λόγω ποδοσφαιρικός σύλλογος. Το νέο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών οικιστικών πύργων με διαμερίσματα, που θα κυμαίνονται από μικρά στούντιο έως πολυτελή ρετιρέ επιφάνειας 90 τ.μ. και με τιμή πώλησης που θα ξεπερνά τα 574.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή