Επενδύσεις και εξωστρέφεια

Επενδύσεις και εξωστρέφεια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντικές επενδύσεις προχωρούν το 2011 οι ζυθοποιίες στην Ελλάδα τόσο σε προϊόντα και υποδομές όσο και σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην αύξηση των εξαγωγών τους. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2011 ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και είναι προσανατολισμένο στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Για το 2011 η Μύθος Ζυθοποιία θα συνεχίσει να υλοποιεί το στρατηγικό αναπτυξιακό της πλάνο, που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια. Το σχέδιο περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό της παραγωγής, αλλά και επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό και στα σημεία πώλησης. Στα 25 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το 2011. Τα 15 εκατ. επενδύθηκαν στην επέκταση των εγκαταστάσεών της στη Ριτσώνα προκειμένου να τετραπλασιασθεί η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό ανάπτυξης των πωλήσεών της.

Στη δημιουργία μονάδας βυνοποίησης στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, επένδυση ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, προχωρά η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης.

Σε επενδύσεις συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της προχωρά η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή