Βροχή οι αιτήσεις για νέες άδειες ταξί

Βροχή οι αιτήσεις για νέες άδειες ταξί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 8.500 αιτήσεις για νέες άδειες ταξί έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των 13 περιφερειών της χώρας μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Από αυτές, η μεγάλη πλειονότητα έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ περίπου οι μισές έχουν κατατεθεί από δύο μόνο πρόσωπα (αίτηση για 2.000 άδειες έκαστος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν απηχούν το πραγματικό ενδιαφέρον του κοινού για απόκτηση άδειας ταξί, το οποίο εκτιμάται πολύ μεγαλύτερο. Οι διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών δέχονται καθημερινά δεκάδες διερευνητικά τηλεφωνήματα από πολίτες που βλέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος του αυτοκινητιστή ως ευκαιρία νέας καριέρας, μια επαγγελματική διέξοδος. Προς μεγάλη απογοήτευση των ενδιαφερομένων, πάντως, όλες οι παραπάνω αιτήσεις θα απορριφθούν. Ο λόγος δεν είναι βέβαια ότι οι αιτούντες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά ότι προς το παρόν… δεν υπάρχουν προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή