ΣΗΜΕΡΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδελεχείς έλεγχοι στις ελληνικές τράπεζες από τρόικα και Βlackrock

Οι τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και οι προοπτικές του θα βρεθούν στο στόχαστρο της τρόικας, που θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, από σήμερα ξεκινούν και οι διεργασίες της Blackrock για τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη του έτους. Οι τεχνοκράτες της τρόικας δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αλμα 39,7% για τις ελληνικές εξαγωγές στο α΄ εξάμηνο

Αυξημένες κατά 39,7% εκτιμά ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ότι θα είναι οι ελληνικές εξαγωγές το α΄ εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, γεγονός που, εάν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι το έτος θα κλείσει με αύξηση των εξαγωγών πιθανότατα πάνω από 10% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Ηδη με βάση τις επιδόσεις του πρώτου πενταμήνου του 2011, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην πρώτη εξάδα των κρατών-μελών της Ε.Ε., με την αξία των εξαγωγών στα 8,3 δισ. ευρώ.

Volvo

Θεαματική βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου κατέγραψαν οι πωλήσεις της Volvo το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την Κίνα να ευθύνεται για τη «μερίδα του λέοντος» της ανόδου. Οι λιανικές πωλήσεις της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 26,6%, στις 123.919 μονάδες. Στην Κίνα, η αύξηση διαμορφώθηκε στο 62,1%, ενώ στη βόρεια Αμερική κατά 43%, στη Σκανδιναβία μόλις κατά 17,7% και στην Ευρώπη κατά 15,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή