Στο επίκεντρο η προώθηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο η προώθηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Στέφαν Καπφέρερ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες και υπηρεσιακά στελέχη.

Η επίσκεψη τοποθετείται στις 25 Αυγούστου και στην ατζέντα των συναντήσεων θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η προετοιμασία της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, στην Αθήνα, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 6 Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός αξιωματούχος θα έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του, Φ. Ρέσλερ, και σε εκείνη τη συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ είχε γνωστοποιήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη το επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Τα πεδία της συνεργασίας, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, αφορούν την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

Αναφορικά με αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, διαπίστωση που βρήκε σύμφωνη και τη γερμανική πλευρά, η οποία γνωστοποίησε ότι προωθείται ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελεχών της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) που θα ασχοληθούν με το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή