ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς συγχωνεύσεις τελωνείων και καταργήσεις εφοριών

Στην αναστολή της λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και τη συγχώνευση άλλων 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών δαπανών και ενόψει του ελέγχου της τρόικας. Επίσης, μέσα στον Σεπτέμβριο, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συγχωνεύσεις εφοριών από 20 σε 10, ενώ ο ανασχηματισμός του εν λόγω μηχανισμού θα αποτελεί μέρος του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα καταρτιστεί τις επόμενες μέρες και αναμένεται να ψηφιστεί τον Οκτώβριο.

Κίνα

Το ποσό των 700 δισ. δολαρίων πρόκειται να δαπανήσει η κινεζική κυβέρνηση μέσα στην επόμενη πενταετία για να προσφέρει οικονομικά προσιτή στέγαση σε όσους Κινέζους δυσκολεύονται να αγοράσουν σπίτι με τις τρέχουσες ιλιγγιώδεις τιμές, ή ακόμη και να ανταποκριθούν στα διαρκώς αυξανόμενα ενοίκια. Στα σχέδιά της είναι η ανέγερση ή επισκευή 36 εκατ. κατοικιών σε όλη τη χώρα για να αποτρέψει την εκδήλωση κοινωνικών ταραχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή