Προσωπα και Πραγματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς «πόθεν έσχες» η αγορά ακινήτων έως τα τέλη του 2013

Αναστέλλεται το «πόθεν έσχες» για κάθε αγορά ακινήτου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου και, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή εφαρμογής του «πόθεν έσχες» αφορά την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου, π.χ. πρώτης, δευτερεύουσας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος κ.λπ., όπως και την ανέγερση οικοδομής, χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, ακόμα και την κατασκευή πισίνας. Η επέκταση της αναστολής του «πόθεν έσχες» σε όλα τα ακίνητα (καθώς το 2010 είχε προβλεφθεί μόνο για την πρώτη κατοικία) αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης της αγοράς ακινήτων και κατόπιν σχετικών αιτημάτων φορέων της αγοράς.

Αιτήματα της ένωσης ιδιοκτητών στην επιτροπή της Βουλής

Μείωση των προστίμων που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ιδίως για τα παλαιά κτίσματα και τα υπόγεια, περιορισμό των αμοιβών των μηχανικών για τις βεβαιώσεις στατικής επάρκειας στα επίπεδα που προβλέπονται για τους ημιυπαίθριους και απαλοιφή της διάταξης που θεσπίζει βεβαιώσεις μηχανικών για όλες τις μεταβιβάσεις, ακόμη και των απολύτως νόμιμων χώρων, ζητεί μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με το υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ έστειλε τις προτάσεις της για τη ρύθμιση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων στον υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στον αναπληρωτή υπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη και στον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη. Στην επιστολή αναφέρεται ότι το σύστημα υπολογισμού προστίμων είναι απόλυτα αποτρεπτικό για τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

«Γαλάζια Σημαία» στην παραλία του Domotel Xenia Volou

Στον ιστό της παρέμεινε και φέτος η γαλάζια σημαία στην παραλία του Domotel Xenia Volou. Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Παράλληλα, η «Πράσινη Πρωτοβουλία» της Domotel είναι μια περιβαλλοντική δέσμευση που αφορά τον περιορισμό των επιπτώσεων της λειτουργίας των ξενοδοχείων της στο περιβάλλον και ειδικότερα στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στον περιορισμό αποβλήτων και απορριμμάτων, στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση του προσωπικού και την ενεργό προτροπή του φιλοξενούμενου για σεβασμό προς το περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή