Στο 8,5% – 9% το έλλειμμα λόγω ύφεσης

Στο 8,5% – 9% το έλλειμμα λόγω ύφεσης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 8,5%-9% του ΑΕΠ ανεβαίνει το έλλειμμα του 2011 μετά τα νέα δεδομένα για την επιδείνωση της ύφεσης φέτος, δημιουργώντας μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 2,5-3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό. «Τρύπα», που θα κλείσει είτε με νέα μέτρα (κάτι που δεν απέκλεισε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος) είτε τεχνικά μέσω της αλλαγής του αρχικού στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, ύστερα από σχετική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις για την ύφεση κινούνται γύρω από το 4,5%-4,7% προς το παρόν και μπορεί να φτάσουν έως και το 5%-5,2% τελικά, όταν η αμέσως προηγούμενη πρόβλεψη αφορούσε σε ύφεση 3,8%-3,9% για φέτος και είχε γίνει από κοινού με την τρόικα. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τα έσοδα αναμένεται να καταγράψουν περαιτέρω μείωση, ενώ και στις δαπάνες θα υπάρξει πρόβλημα και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κάλυψη των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ, καθώς όλα συνηγορούν στο ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή