Η BlackRock ξεκίνησε ήδη τις επαφές της στην Αθήνα

Η BlackRock ξεκίνησε ήδη τις επαφές της στην Αθήνα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της αμερικανικής BlackRock στα δανειακά, και όχι μόνον, χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Το γεγονός αυτό ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε ότι οι πρώτες εξελίξεις από το μέτωπο των αλλαγών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα σηματοδοτούνταν στις αρχές φθινοπώρου.

Ούτως ή άλλως, οι συζητήσεις ήταν σχετικά πρόσφατες, απλώς διακόπηκαν κάποια στιγμή λόγω των θερινών διακοπών, με στόχο να συνεχιστούν αμέσως μετά το τέλος τους.

Πλέον, ο επόμενος και ουσιαστικά πρώτος γύρος του μετασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος μετατίθεται για τα τέλη Νοεμβρίου. Κατά συνέπειαν, έως τότε, όσοι αναμένουν ανακοινώσεις για στρατηγικές συμμαχίες και άλλες, αναλόγου ύφους και περιεχομένου, κινήσεις μάλλον θα απογοητευθούν. Το νωρίτερο που μπορεί πλέον να γίνει κάτι τέτοιο είναι αρχές με μέσα Δεκεμβρίου. Με τις εκθέσεις της BlackRock ανά χείρας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) αποφάσισε να αναλάβει, μέσα στο καλοκαίρι, τη σχετική πρωτοβουλία.

Ο άλλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποτε θα έπρεπε να αποτυπωθεί με πειστικό τρόπο η ακριβής θέση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ειδικά σε ό, τι αφορά τα δανειακά του χαρτοφυλάκια. Οι υπερβολές, που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, όπως το πιστοποιούν κατά καιρούς οι εκθέσεις της ΤτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή