Αλλαγές λόγω Χ.Α. στις αποκρατικοποιήσεις

Αλλαγές λόγω Χ.Α. στις αποκρατικοποιήσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή τη φάση τις αποκρατικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που δεν συνδέονται με το Χρηματιστήριο Αθηνών δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Η επιδίωξη αυτή βασίζεται στο αρνητικό κλίμα στο Χ. Α., αλλά και στις χρηματαγορές διεθνώς, που έχει οδηγήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις αποτιμήσεις και των κρατικών ΔΕΚΟ. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ποσοτικοί στόχοι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων είναι πολύ αυστηροί και φιλόδοξοι, δεν αποκλείεται να ιδιωτικοποιηθούν άμεσα και εισηγμένες ΔΕΚΟ.

«Θα προχωρήσουμε κατά προτίμηση με επιλογές οι οποίες δεν επηρεάζονται από την κατάσταση των διεθνών αγορών χρήματος και κεφαλαίου», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αλλά πρόσθεσε πως «όπου πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατάσταση του χρηματιστηρίου, μπορούμε να βρούμε τρόπους ενσωμάτωσης της προσδοκίας βελτίωσης στο μέλλον».

Κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, θα συμβεί με τον ΟΠΑΠ, που πριν πωληθεί, στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, θα έχει γίνει η ανανέωση των συμβάσεων που έχει για τη διαχείριση τόσο των νέων όσο και των παλαιών παιχνιδιών.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα «σε λίγες μέρες, όταν θα συνεδριάσει και επισήμως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των εταίρων μας». Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, η αποκρατικοποίηση των ΟΛΘ και ΕΥΑΘ δεν θα γίνει φέτος, ενώ ενδέχεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 να προχωρήσει η πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, αν και ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Αυτό που δεν αλλάζει και το ξεκαθάρισε χθες ο κ. Βενιζέλος είναι ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, αφού είναι συνδυασμένος με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή