Γερμανικό «όχι» στη συμφωνία με τη Φινλανδία

Γερμανικό «όχι» στη συμφωνία με τη Φινλανδία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αντιδράσεις πολλών κρατών της Ευρωζώνης προσκρούει η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων, γεγονός που συνιστά ένα ακόμη πρόβλημα στην υλοποίηση της απόφασης της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου για τη νέα βοήθεια προς τη χώρα μας. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Μoody’s ανέφερε σε έκθεσή του ότι η ενδεχόμενη σύναψη κι άλλων συμφωνιών τύπου Φινλανδίας θα μπορούσε να καθυστερήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και να επισπεύσει μια στάση πληρωμών. Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, αναφερόμενος στην ελληνοφινλανδική συμφωνία, υποστήριξε ότι χρειάζεται να υπάρξει διαπραγμάτευση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Αντίθετη με τη διμερή συμφωνία εμφανίστηκε και η Ολλανδία, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι δεν απαιτεί εγγυήσεις, αλλά ισότιμη μεταχείριση. Ακόμη πιο αυστηρή, η Ισπανίδα ομόλογός του κ. Ελ. Σαλγάδο δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν μπορούν να αφήσουν την απαίτηση της Φινλανδίας για εγγύηση του δανείου της να εκτροχιάσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Κατά του ευρωομολόγου

Αντίθετοι στην έκδοση ευρωομολόγου τάχθηκαν εκ νέου Γερμανία και Γαλλία. Οπως τόνισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, το ευρωομόλογο «θα μας οδηγήσει σε μια ένωση χρέους, όχι μια ένωση σταθερότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή