ΣΗΜΕΡΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την απειλή απεργιών οι εφοριακοί διατήρησαν τα υψηλά επιδόματά τους

Απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα οδηγούσαν σε διεύρυνση της ήδη τεράστιας υστέρησης των φορολογικών εσόδων, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί εξασφάλισαν τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ότι θα διατηρήσουν τα υψηλά επιδόματά τους και στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, που υποτίθεται ότι θα αμβλύνει τις μισθολογικές ανισότητες και στρεβλώσεις στο Δημόσιο. Επί της ουσίας, οι εφοριακοί άρχισαν το ξήλωμα του ενιαίου μισθολογίου πριν καλά καλά αυτό καταρτισθεί.

Σε ιδιώτες η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

Χθες ανακοινώθηκε η προκαταρκτική προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση όχι μόνο της κατασκευής αλλά και λειτουργίας για 20-25 έτη των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, στη Φυλή, στα Ανω Λιόσια, στην Κερατέα και στο Γραμματικό. Το έργο θα κατασκευαστεί με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και θα έχει προϋπολογισμό περί τα 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η ελληνική συμμετοχή θα είναι τα 140 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή