Ανάγκη για ιδιωτικές επενδύσεις και εξωστρέφεια

Ανάγκη για ιδιωτικές επενδύσεις και εξωστρέφεια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε ήδη καλύψει ένα σημαντικό μέρος του δρόμου και έως τα μέσα του 2014 μπορεί να έχουμε βγει από την εστία της κρίσης». Τη δήλωση αυτή έκανε χθές ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στις διοικήσεις των 40 εισηγμένων που θα συμμετάσχουν στο 6ο roadshow του Λονδίνου, που διοργανώνεται από το Χ.Α. στις εγκαταστάσεις του Bloomberg, το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με το Χ.Α. για να υπάρξει ένας συντονισμός των δηλώσεων που θα κάνουν οι Ελληνες επιχειρηματίες στις ερωτήσεις των ξένων επενδυτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη το ερχόμενο έτος και προέβλεψε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει το 3,8% το 2011. Για άλλη μια φορά, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ανάγκη επίτευξης των στόχων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και υποστήριξε ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αφορούν στην κινητοποίηση άμεσων και έμμεσων φόρων θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα συντελέσουν στο ξεπάγωμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων. «Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια φιλοεπενδυτική χώρα, πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία μας. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για αλλαγή της συμπεριφοράς μας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. Τη Eurobank εκπροσώπησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Νίκος Καραμούζης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε λόγο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να γίνουν με έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην εξωστρέφεια. Ειδικότερα, ο κ. Καραμούζης μίλησε για οικονομική ελευθερία, που θα πρέπει να υπάρξει στη χώρα μας για να προσελκυσθούν οι επενδύσεις και κυρίως να ενισχυθούν οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις, για να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη σύναψη συμφωνίας με ξένο διαχειριστή κεφαλαίων για τη δημιουργία διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου ETF πάνω στον δείκτη ASE FTSE 20, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στο επικείμενο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε αισιόδοξος καθώς έχει ήδη εξασφαλιστεί η παρουσία 100 ξένων funds και 140 fund managers. Υπενθυμίζεται ότι στην περυσινή εκδήλωση είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 800 συναντήσεις, μεταξύ 200 fund managers, οι οποίοι είχαν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 2 τρισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή