Από το μηδέν, φοροαπαλλαγές, συντελεστές και αντικειμενικά κριτήρια

Από το μηδέν, φοροαπαλλαγές, συντελεστές και αντικειμενικά κριτήρια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρωτικές αλλαγές σε φοροαπαλλαγές, φορολογικούς συντελεστές, συντελεστές ΦΠΑ και αντικειμενικά κριτήρια προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος. «Επανεξετάζονται οι 980 φοροαπαλλαγές, οι φορολογικοί συντελεστές μεταξύ των οποίων και ορισμένοι συντελεστές του ΦΠΑ, αλλά και τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες», δήλωσε χθες ο κ. Μόσιαλος, ενώ υποστήριξε πως ο ΦΠΑ στην εστίαση, που από 1ης Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί στο 23%, θα αλλάξει στο τέλος του χρόνου με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές σε ολόκληρο το φορολογικό σύστημα. Αλλαγές που θα πρέπει να ψηφιστούν τον Οκτώβριο το αργότερο και να τεθούν σε ισχύ από του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου, για τις εξαιρέσεις από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και ειδικά για το θέμα της θέσπισης χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού «all inclusive» για όσους κάνουν κράτηση από το εξωτερικό και τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην περίπτωση που το «πακέτο» διακοπών γίνεται από το εσωτερικό, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να αναδιπλώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 13% θα παραμείνουν και τα τουριστικά πακέτα για τους Ελληνες. Παραμένει, όμως, η απόφαση ότι θα εξαιρεθούν τα τυποποιημένα τρόφιμα και η παροχή υπηρεσιών εστίασης από καταστήματα που ο κύριος όγκος του τζίρου τους προέρχεται από πωλήσεις τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή