Για διαφάνεια στις προσλήψεις δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας

Για διαφάνεια στις προσλήψεις δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι συνάδελφοι βουλευτές, κάποιοι δήμαρχοι και κάποιοι άλλοι από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) ότι δεν θα μπορέσουν να παίξουν με την αγωνία των ανέργων για να εξυπηρετήσουν κάποιους δικούς τους», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, προαναγγέλλοντας πολλαπλό έλεγχο από το ΑΣΕΠ, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τον ΟΑΕΔ για τη διαχειριστική ομάδα που θα διενεργεί τους επιτόπιους ελέγχους για τα κοινωνικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. «Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι πελατειακές προσλήψεις έχουν ημερομηνία λήξης τον Οκτώβριο 2009», είπε ο υπουργός μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις έκδηλες επιφυλάξεις που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση για «νέο ραβασάκι βουλευτών».

«Κανένας από τους ανέργους που θα ωφεληθεί δεν θα οφείλει σε κανένα βουλευτή. Ολες οι προσλήψεις θα γίνουν απολύτως αντικειμενικά. Από τις ΜΚΟ και με τις εμπλοκές βουλευτών δεν έχει προσληφθεί κανείς. Κανένας ενδιάμεσος δεν θα πληρωθεί», συμπλήρωσε ο υπουργός, αν δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και ειδικά για τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας χωρίς κέρδος, παρά μόνον για τα έξοδα με παραστατικά. Και τα ονόματα όλων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο. «Ας το σκεφτούν κάποιοι αν θα δοθεί μία ανακούφιση σε 55.000 ανέργους κοινωφελούς εργασίας ή θα την ακυρώσουν». Ο υπουργός προανήγγειλε σχέδιο για ανάσχεση της ανεργίας, με ευρύ πρόγραμμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώς τον Αύγουστο 2012, ύψους 2,7 δισ. για 600.000 εργαζομένους – ανέργους, που μπορεί να ανέλθει στα 3,9 δισ. για 700.000 άτομα. Από το πρόγραμμα αυτό, τα χρήματα θα είναι για τη διατήρηση των μισών εργαζομένων, το 25% για την απασχόληση και το άλλο 25% για την κατάρτιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή