Σύγχυση με τον ΦΠΑ εστίασης

Σύγχυση με τον ΦΠΑ εστίασης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ έχει προκαλέσει η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, καθώς δεν έχουν δοθεί οι διευκρινίσεις σχετικά με τα ποια τρόφιμα εξαιρούνται και ποια όχι από τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή, ενώ η όποια αλλαγή θα διαρκέσει ένα μήνα ή το πολύ μέχρι τέλους του έτους. Κι αυτό διότι τον Οκτώβριο αναμένεται η ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, στο οποίο εξετάζονται αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας των φοροπαραβατών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τη δημοσιοποίηση ονομάτων. Την ίδια στιγμή, οι εφορίες αμφισβητούν την ορθότητα των στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των 34 μεγαλύτερων ΔΟΥ. Ομως, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη στο σχέδιο για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις εφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή