Σχέδιο μαμούθ για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Σχέδιο μαμούθ για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μεγάλο σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και μεταφορά της μέσω υποβρυχίων καλωδίων στην Ευρώπη συζήτησαν χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέφαν Καπφέρερ. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού να παράγεται στην Ελλάδα από εγχώριες ή από νέες βιομηχανίες που θα ιδρυθούν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων χωρών στο σχέδιο, καθώς οι διεθνείς διασυνδέσεις που θα απαιτηθούν για τη μεταφορά του ηλεκτρικού θα αξιοποιήσουν δίκτυα ενδεχομένως και της Ιταλίας, που είναι η πλησιέστερη προς την Ελλάδα χώρα και με την οποία ήδη υπάρχει υποβρύχια διασύνδεση 500 μεγαβάτ. Ο Γερμανός αξιωματούχος, κατά τη συνάντηση που είχε με το οικονομικό επιτελείο, εξέφρασε το επενδυτικό ενδιαφέρον της χώρας του σε πέντε τομείς: στην ενέργεια, τη ναυτιλία, τα τρόφιμα, τα απόβλητα και τις υποδομές, καθώς και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Δάνεια 14 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, διασφαλίστηκε η στήριξη της Γερμανίας για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 12 έως 14 δισ. ευρώ. Διασφαλίστηκε επίσης ένα πακέτο χρηματοδότησης από τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) προς τις γερμανικές επιχειρήσεις και ελληνογερμανικά venture capital για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή