Εν συντομια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζήτηση στέγης μέσω Internet για φοιτητές του ΑΠΘ

Από τον… καναπέ του σπιτιού του και με την πολύτιμη συνδρομή των γονιών του, μπορεί πια να κλείσει κάποιος το σπίτι που θα «στεγάσει» τα φοιτητικά του χρόνια, όσα χιλιόμετρα μακριά και αν είναι ο τόπος καταγωγής του και χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Κι αυτό αν είναι φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο http://dps.web.auth.gr, όπου πρωτοετείς -και μη- φοιτητές μπορούν να βρουν πληθώρα διαμερισμάτων, ανάλογα με τα… βαλάντια και τις προτιμήσεις τους.

Μάλιστα, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, από τις 25 Αυγούστου, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν ακριβώς πού βρίσκεται το σπίτι της προτίμησής τους, μέσω του googlemap, που θα ενσωματωθεί στην παραπάνω εφαρμογή.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων του κάθε διαμερίσματος, ενώ θα παρέχονται και πληροφορίες για το πόσα δρομολόγια λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συνδέουν το σπίτι με το πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι ενόψει της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, στις 29 Αυγούστου, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη αρχίσει -και μάλιστα έντονα, από τα μέσα Ιουλίου- να δηλώνουν τα στοιχεία με το ακίνητο που διαθέτουν. Σύμφωνα δε με την προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ Ελένη Χρυσοβελίδου, οι τιμές των προς ενοικίαση διαμερισμάτων ποικίλλουν, όπως επίσης και η τοποθεσία τους.

Πέρυσι, όπως επισήμανε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Χρυσοβελίδου, διαπιστώθηκε ότι η προσφορά υπερέβαινε τη ζήτηση και στο πλαίσιο αυτό οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων «αναγκάστηκαν» να ρίξουν σημαντικά την τιμή του προς ενοικίαση διαμερίσματός τους, έτσι ώστε να μη μείνει αδιάθετο.

«Σπίτι με αρχική τιμή τα 350 ευρώ, τελικά ενοικιάστηκε στα 220», εξήγησε η κ. Χρυσοβελίδου, σύμφωνα με την οποία, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φοιτητές προτιμούν είτε το κέντρο είτε την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, από τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έγινε γνωστό ότι και φέτος θα λειτουργήσει, από τις 25 Αυγούστου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, η ανοιχτή γραμμή εξυπηρέτησης, προκειμένου οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος να βοηθηθούν στην αναζήτηση και εύρεση στέγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή