Αρχισε η πίεση για εργασιακά, προσλήψεις και μισθολόγιο

Αρχισε η πίεση για εργασιακά, προσλήψεις και μισθολόγιο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του νέου μισθολογίου, την εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και την τήρηση του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις εντόπισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, πλην του κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος αναμένεται σήμερα. Δυσαρέσκεια προκαλεί και το γεγονός ότι δεν υλοποιείται ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, μείζον θέμα συνιστά η δεδομένη πλέον αδυναμία επίτευξης του στόχου για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει την τρόικα στο να ζητήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Το οικονομικό επιτελείο από την πλευρά του θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους οφείλεται πρωτίστως στη μεγαλύτερη από την προβλεφθείσα ύφεση.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των εγγυήσεων, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει βρεθεί λύση που να ικανοποιεί την Ελλάδα, τη Φινλανδία και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Χθες είδε το φως της δημοσιότητας πρόταση του Ελσίνκι για τη συγκρότηση εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο στην οποία θα εισφερθούν περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας ως εμπράγματες εξασφαλίσεις για το νέο δάνειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή