Πρόσωπα και Πράγματα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγονοι πλειστηριασμοί ροκανίζουν την αξία της «Κεράνης»

Ολο και πιο φθηνά αποτιμώνται τα ακίνητα «φιλέτα» της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης, προς τέρψιν των ενδιαφερομένων, οι οποίοι δεν προσήλθαν ούτε στον πρόσφατο όγδοο κατά σειρά πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα στον επόμενο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, η τιμή εκκίνησης να υποχωρήσει περαιτέρω κατά 10% – 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εκ των εταιρειών που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση, κυρίως του ακινήτου της καπνοβιομηχανίας στην οδό Αθηνών 39 (Πειραιάς), εκπροσωπήθηκε μεν από δικηγόρο στον πρόσφατο πλειστηριασμό, ωστόσο δεν κατέθεσε προσφορά. Το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4,7 στρεμμάτων και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ. μ. και δύναται να αποτελέσει προϊόν αξιοποίησης.

Εγκαίνια για το πρώτο ΙΚΕΑ στη βουλγαρική αγορά

Στην αγορά της Σόφιας στη Βουλγαρία επεκτάθηκε προ ολίγων ημερών ο όμιλος Fourlis, μέσω της έναρξης της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος ΙΚΕΑ στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ, με το ίδιο το κατάστημα να καλύπτει συνολική επιφάνεια 30.000 τ. μ. Τα εγκαίνια του καταστήματος πραγματοποιήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, ενώ παρευρέθησαν οι πρέσβεις της Σουηδίας, της Ελλάδος και της Κύπρου στη Βουλγαρία. Η ημέρα των εγκαινίων και πρώτη ημέρα λειτουργίας του καταστήματος για το κοινό, συνοδεύθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς περίπου 20.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν το κατάστημα. Σημειωτέον ότι αλυσίδες που προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές έχουν επωφεληθεί της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας, αποσπώντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή