Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες

Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να προμηθευτούν τη «φοροκάρτα» δωρεάν από τις τράπεζες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη ζητήσουν από τις τράπεζες: Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική, Συνεταιριστική Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Ηπείρου, Συνεταιριστική Καρδίτσας, Συνεταιριστική Λέσβου – Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική, Συνεταιριστική Σερρών και Συνεταιριστική Χανίων.

Η «φοροκάρτα» αποτελεί προαιρετικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων δαπανών που θα εκδίδονται προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην υποχρέωση που έχουν να συλλέγουν αποδείξεις. Οσοι αποφασίσουν να προμηθευτούν τη σχετική κάρτα υποχρεούνται να δηλώσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της μέσω Διαδικτύου και με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS). Συγκεκριμένα ο κάτοχός της θα πρέπει να γνωστοποιήσει στη ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr.karta, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου με μήνυμα SMS που θα αποστείλει στον πενταψήφιο αριθμό 54053:

– Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του (ΑΦΜ) και τον 10ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω στην κάρτα του.

Με τον τρόπο αυτόν ο φορολογούμενος, ως φυσικό πρόσωπο, θα ταυτοποιείται ως ο χρήστης της συγκεκριμένης κάρτας και στο εξής όποια καταγραφή συναλλαγής γίνεται μ’ αυτήν θα καταχωρίζεται από τη ΓΓΠΣ στο όνομά του. Είναι δυνατό να δηλωθούν έως τρεις κάρτες για έναν ΑΦΜ εντός ενός ημερολογιακού μήνα, είτε λόγω αντικατάστασής τους σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας είτε λόγω διάθεσής τους σε προστατευόμενα μέλη του.

Κατά τη συναλλαγή με επιτηδευματία που διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), ο φορολογούμενος μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα αποδείξεων για την καταγραφή του ποσού της απόδειξης. Ο φορολογούμενος θα δίνει την κάρτα αποδείξεων στον επιτηδευματία και εκείνος θα την περνάει από το μηχάνημα POS. Με τον τρόπο αυτόν θα καταγράφονται τα στοιχεία της απόδειξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή