Εν συντομια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για ενεργειακό πιστοποιητικό από ΥΠΕΚΑ

Σε μια σειρά διευκρινίσεων αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για τις ενοικιάσεις κατοικιών, κάτι που ισχύει από τις 9 Ιανουαρίου, έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ). Κατ’ αρχάς ξεκαθαρίζεται ότι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) είναι απαραίτητο για τις νέες μισθώσεις κατοικιών και κτιρίων άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων, όχι όμως στις ανανεώσεις υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης. Οπως αναφέρει η εγκύκλιος, «σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δεν θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται ενώπιόν της ισχύον ΠΕΑ». Συνεπώς, από την 9η Ιανουαρίου οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν παραλαμβάνουν νέα μισθωτήρια προς θεώρηση, εάν δεν αναγράφεται σε αυτά ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και εάν δεν προσκομίζεται το πρωτότυπο ή γνήσιο αντίγραφο του ΠΕΑ για επίδειξη στη ΔΟΥ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης. Ανανέωση ή παράταση της σύμβασης μίσθωσης θεωρείται η περίπτωση όπου για το ίδιο ακίνητο εξακολουθεί να είναι ίδιος ο μισθωτής ανεξάρτητα από το ποσό του μισθίου. Σε περίπτωση που ο μισθωτής ή τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου που μισθώνεται μεταβληθούν, τότε πρόκειται για περίπτωση νέας σύμβασης και άρα απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ. Η διάρκεια ισχύος του ΠΕΑ είναι δέκα (10) έτη.

200.000 επισκέπτες για το SmartΡark

Επιτυχία σημείωσαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο SmartPark της Reds, καθώς περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες προσήλθαν σε αυτές. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις του SmartPark ήταν ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν ψυχαγωγία και παιχνίδι στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους. Στο εμπορικό πάρκο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, πλησίον του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, προστέθηκαν πρόσφατα νέα καταστήματα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο 12/12 και για όλη τη χειμερινή περίοδο λειτουργεί εντός του VillagePlayLand σκεπασμένο παγοδρόμιο μεγάλων διαστάσεων, όπου παραδίδονται και μαθήματα πατινάζ για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή