Οι 5 προτεραιότητες του κ. Στουρνάρα

Οι 5 προτεραιότητες του κ. Στουρνάρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να αποδυθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να επανεκκινήσει την οικονομία. Παράλληλα, προετοιμάζεται για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που αναμένεται να αρχίσουν πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη με την τρόικα, καθώς τα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών δείχνουν ότι δεν υπάρχει καθόλου καλό κλίμα σχετικά με τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Μνημόνιο.

Ο κ. Στουρνάρας έχει πέντε βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα του:

1. Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

2. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική.

3. Να αποκατασταθούν οι συνθήκες ρευστότητας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς τρίτους που ανέρχονται στα 6,5 δισ. και με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

4. Να επιτευχθεί η ανάκαμψη και αμέσως μετά να έρθει και η ανάπτυξη.

5. Να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή ταυτόχρονα με τις δράσεις και τις μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Κάτι που απαιτεί καλό συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Δύσκολη διαπραγμάτευση

Η τρόικα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύει πως όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι μη ρεαλιστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή