Στόχος για επτά δράσεις μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες

Στόχος για επτά δράσεις μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο με την υλοποίηση επτά δράσεων σε διάστημα δέκα εβδομάδων έχει καταρτίσει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, το σχέδιο περιλαμβάνει την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό στις αγορές άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία και η Σκανδιναβία και παράλληλα στις αγορές υψηλού ενδιαφέροντος για τη χώρα, όπως είναι η Βόρεια Αμερική, η Ρωσία και η Κίνα. Περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων έτσι ώστε να προστατευθεί πιο αποτελεσματικά η εικόνα και η φήμη της χώρας στη διεθνή αγορά και τη δρομολόγηση της θεσμοθετημένης κοινής εταιρείας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας με οριστική επίλυση των προβλημάτων στη διαδικασία χορήγησης βίζας Σένγκεν. Στις δράσεις περιλαμβάνεται ακόμη η δομική ανασυγκρότηση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με συγκέντρωση των απαραίτητων αρμοδιοτήτων, όπως και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα οποία ήδη ενεργοποιήθηκαν. Επίσης, υψηλά στις προτεραιότητες τίθεται η σύναψη συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης. Η υπουργός Τουρισμού έχει ταχθεί υπέρ της σύναψης μορατόριουμ καλής πίστης και συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς του τουρισμού ώστε για τους μήνες αιχμής να αποφεύγονται έκτακτες καταστάσεις και επαναλαμβανόμενες ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις που υπονομεύουν τον τουρισμό.

Τους επόμενους μήνες προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου. Επίσης, στόχο αποτελεί μέσω του ΕΣΠΑ να εξασφαλισθούν πόροι για την επιμόρφωση των εργαζομένων σε ξενοδοχεία εκτός τουριστικής περιόδου όταν εντάσσονται στο Ταμείο Ανεργίας. Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού εντάσσονται πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, τη θέσπιση νέου επενδυτικού νόμου, τη διαμόρφωση στρατηγικής αερομεταφορών και την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή