ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καυτό» καλοκαίρι για το υπουργείο Εργασίας

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Στρατινάκη με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Τα δύσκολα στο υπουργείο Εργασίας αναμένονται μετά τις 24 Ιουλίου κι αφού θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Εως τότε θα έχει οριστικοποιηθεί και η νέα διαδικασία που θα συμφωνηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και θα φανεί εάν η τρόικα αποδέχεται τα νέα στοιχεία του υπουργείου σχετικά με τη μείωση των ονομαστικών μισθών, οι οποίοι έχουν αγγίξει το 22% στα κατώτατα όρια. Πάντως, στο σκέλος των εργασιακών σχέσεων δεν αναμένονται νέες προσθήκες καθώς το μεγαλύτερο -αν όχι το σύνολο των αλλαγών- έχει ήδη νομοθετηθεί . Η προσοχή των δανειστών εστιάζεται τώρα στα προνοιακά επιδόματα και στις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων.

Πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή τους δείχνουν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Ελευθέριο Κούρταλη.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που μέχρι τώρα συνεχώς αναβάλλονται, η κατάργηση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και ο περιορισμός των παράλογων απαιτήσεων των διαφόρων συντεχνιών, επεσήμανε ο κ. Κούρταλης.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έως 30 ετών

Πρόσκληση συμμετοχής των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η εν λόγω κάρτα απευθύνεται σε νέους από 13 έως 30 ετών στην Ελλάδα και σε άλλες 37 χώρες στο εξωτερικό. Η ευρωπαϊκή κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατ. κατόχους στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος με περισσότερες από 100.000 προσφορές σε διάφορους τομείς. Στην Ελλάδα τα μέλη της αγγίζουν τα 20.000. Η κάρτα με ισχύ για 1 χρόνο κοστίζει 10 ευρώ. Μέσα από το site της κάρτας για την Ελλάδα (www.europeanyouthcard.gr) μπορούν οι επιχειρήσεις με ηλεκτρονική αίτηση να συμβληθούν με το πρόγραμμα δωρεάν.

Αίτηση πτώχευσης από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος

Στις 20 Νοεμβρίου 2012 θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης για την Χ.Κ. Τεγόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpha Bank, η οποία είναι μία εκ των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας, με αίτησή της στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ζητά την κήρυξη της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Χ.Κ. Τεγόπουλος, σε πτώχευση. Τον περασμένο Ιούνιο απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 99. Με την αίτησή της η τράπεζα ζήτησε μεταξύ άλλων: πρώτον, να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων, δηλαδή του σήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι η χρηματιστηριακή αξία της Τεγόπουλος πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της ανερχόταν στα 2,07 εκατ. ευρώ.

Με εκπτωτικά πακέτα απαντούν στην κρίση οι Ζακυνθινοί

Ολοκληρωμένα εκπτωτικά πακέτα για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού δημιούργησαν οι τουριστικοί φορείς της Ζακύνθου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη ανέφερε, σχετικά, ότι «λόγω της πτώσης που παρουσιάζει ο εσωτερικός τουρισμός και δεδομένου ότι η Ζάκυνθος έχει το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης, οι τουριστικοί φορείς αποφασίσαμε να προβούμε στην τόνωση και προώθηση του ελληνικού τουρισμού». Στο εγχείρημα συμμετέχουν περίπου 30 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, 50 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και η κοινοπραξία πλοίων του νησιού. Τα εκπτωτικά πακέτα συνδυάζουν παροχή ύπνου σε καταλύματα (τιμές από 20 έως 110 ευρώ), ποτού και φαγητού στους χώρους εστίασης (μείωση τιμών από 10% έως 15%), καθώς και μεταφορά με τα πλοία (μείωση κατά 20% στις τιμές των εισιτηρίων). Οι προσφορές αφορούν δύο περιόδους, από σήμερα έως και 20 Ιουλίου και από 25 Αυγούστου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Λαγανά (τηλ. 26950-55.302) και με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ζακυνθίων και Αρκαδίων (τηλ. 26950-24.280).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή