ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολες και χωρίς… επαφή συναλλαγές με πιστωτικές

Η τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών μέσω των πιστωτικών καρτών προωθείται στην Ελλάδα. Οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πιο εύκολα, αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Για πληρωμές έως 25 ευρώ δεν θα απαιτείται η χρήση PIN ή υπογραφής. Επίσης απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν συνηθισμένο π.χ. καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.

Οι νέες κάρτες που θα λανσαριστούν πρώτα από την Eurobank και τη MasterCard, αρχικά θα γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σύμφωνα με τη MasterCard, τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας MasterCard PayPass θα ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου.

Στις 24 και 25 Ιουλίου το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας οργανώνει επιχειρηματική αποστολή στη Σαντορίνη, στην οποία θα συμμετέχουν θεσμικοί φορείς του τουρισμού της Τοσκάνης. Το Επιμελητήριο αναφέρει ότι στόχος είναι η γνωριμία των Ιταλών με τους Ελληνες επιχειρηματίες και φορείς του νησιού, προκειμένου να δρομολογηθούν συνεργασίες.

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου στην έδρα της Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Στοχεύει σε διπλάσιο μερίδιο αγοράς

«Η Βρετανία και η Ιρλανδία αποτελούν ζωτική αγορά για μας. Με μερίδιο σήμερα περίπου στο 4% μιας αγοράς 650 εκατ. ευρώ, στοχεύουμε στον υπερδιπλασιασμό του έως το 2017», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, εμπορικός διευθυντής διεθνών αγορών της Kleemann Hellas με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έναρξης δραστηριοτήτων της θυγατρικής της, Kleemann Lifts UK Ltd. Στο μεταξύ, το 2011 -οπότε και ιδρύθηκε η θυγατρική στην εν λόγω χώρα- οι πωλήσεις της Kleemann στη Βρετανία σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2010, καθιστώντας την πρώτη αγορά μεταξύ των 76 χωρών όπου εξάγει η εταιρεία. Μάλιστα, για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν άνοδο της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι.

Βελτίωση ηλεκτροδότησης για την Αίγινα και τη Θάσο

Σε πλήρη λειτουργία έχουν τεθεί τα νέα υποβρύχια καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας Θάσου-Κεραμωτής και Αίγινας-Μεθάνων. H λειτουργία των συγκεκριμένων υποβρυχίων καλωδίων, σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αδιάλειπτη τροφοδότηση, με ηλεκτρική ενέργεια, της Αίγινας και της Θάσου, αφού τα δύο νησιά τροφοδοτούνται πλέον μέσω τεσσάρων υποβρυχίων καλωδίων το καθένα, εξασφαλίζοντας απόλυτα τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.

Τα συγκεκριμένα έργα, συνολικής αξίας 4.413.700 ευρώ, έχουν χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΗ Α.Ε. και υλοποιήθηκαν έπειτα από συνεχείς και επίπονες, πέραν της τριετίας, προσπάθειες των Υπηρεσιών, με σημαντική συμβολή και των Δημοτικών Αρχών των δύο νησιών.

Νέο Habitat στο Ηοndos Center της Θεσσαλονίκης

Τη συνεργασία της με το Hondos Center στη Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα καταστήματος shop in shop της αλυσίδας επίπλων και οικιακού εξοπλισμού Habitat, στο πολυκατάστημα Hondos Center Apollonia Politia, γνωστοποίησε η Yalco Κωνσταντίνου. Το εν λόγω κατάστημα θα προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό της βόρειας Ελλάδας τα είδη της αλυσίδας Habitat που καλύπτουν τις απαιτήσεις επίπλων σπιτιού, κουζίνας, μπάνιου και διακόσμησης.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη είχε μειωμένες πωλήσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι 9,1 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι ζημίες μετά φόρων διευρύνθηκαν σε 1,77 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 1,31 εκατ. ευρώ το 2010.

Η Υalco-Κωνσταντίνου εστιάζει στην ανάπτυξή της στο εξωτερικό με την προώθηση των δικών της σημάτων «Ιωνία» και «Fest», ενώ έχει εξασφαλίσει την αντιπροσώπευση και νέων εργοστασίων από το εξωτερικό, ενισχύοντας την προϊοντική της συλλογή σε οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή