Να μην υπάρξει αλλαγή στην ΕΓΣΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ

Να μην υπάρξει αλλαγή στην ΕΓΣΣΕ ζητεί η ΓΣΕΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα κεντρικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών και όχι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι τα εργασιακά. Αυτό φέρεται να δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιω. Βρούτσης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Παναγόπουλος. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι το υπουργείο ζήτησε τη συνεισφορά της ΓΣΕΕ για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Συνομοσπονδία, στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ζήτησε «να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, ώστε να σεβαστούν την υπογραφή τους και να πάρουν τη μορφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσα συμφωνήθηκαν πριν από μήνες. Ειδικότερα ζήτησε να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση (ΕΓΣΣΕ), να παραμείνουν 13ος – 14ος μισθός και η μετενέργεια και να δοθεί προσοχή όχι στον χρόνο, εάν δηλαδή θα είναι το 3μηνο ή το 6μηνο, αλλά στο τι πραγματικά μετενεργεί όταν δεν υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις».

Επίσης η ΓΣΕΕ με έμφαση ζήτησε να εξακολουθεί να υπάρχει ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης μέσα από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι μόνο με νόμο. «Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι να κάνουμε εμείς τη διαπραγμάτευση αλλά και η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας πετύχουμε με τους εργοδότες» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή