Νέα απάτη με εικονική ασφάλιση στο ΙΚΑ

Νέα απάτη με εικονική ασφάλιση στο ΙΚΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα απάτη με εικονική ασφάλιση στο ΙΚΑ, χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές ήλθε χθες στην επιφάνεια, χάρη στη νέα τεχνολογία και τη σύμπραξη των ελεγκτικών μηχανισμών, των ΙΚΑ, ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος).

Γνωστός όμιλος εταιρειών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων χτύπησε «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Ιδρύματος, μεικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο καλά φυλασσόμενο με κάμερες χώρο του ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

Πρόεδρος της εταιρείας ήταν 83χρονη η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα, υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό. Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρείας προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανέρχεται σε 4.500.000 ευρώ. Στην εταιρεία ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού του ομίλου χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές, ενώ η ίδια αυτή εταιρεία βρίσκεται από ετών σε αδράνεια.

Απληστία δίχως όριο

«Η απληστία των υπευθύνων δεν είχε όρια αφού αποφάσισαν, αν και υπεύθυνοι εταιρειών, να ασφαλιστούν εικονικά σε άλλες εταιρείες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς, χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» αναφέρει το ΙΚΑ. Ηδη οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή