Πρόσωπα και Πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον φόρος 3% σε έσοδα από ενοίκια καταστημάτων γραφείων

Πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση οφείλουν να λάβουν υπόψη τους και να καταβάλουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν εισοδήματα από την ενοικίαση επαγγελματικής στέγης (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.ο.κ.). Συγκεκριμένα, με τα εκκαθαριστικά των φετινών τους δηλώσεων, οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν συμπληρωματικό φόρο 3% επί των ενοικίων που εισέπραξαν το 2011 από την ενοικίαση επαγγελματικών ακινήτων. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολλοί δεν γνώριζαν την εν λόγω πρόσθετη επιβάρυνση και δεν ανέγραψαν στους συγκεκριμένους κωδικούς (175-176, Πίνακας 4Ε) το συνολικό ποσό των ενοικίων που εισέπραξαν, ώστε να φορολογηθούν αναλόγως. Γι’ αυτό και εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος προς τις ΔΟΥ ώστε να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την διόρθωση των δηλώσεων.

Ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνιση του Carrefour Αλίμου

Ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος προχώρησε σε ριζική ανανέωση του Carrefour Αλίμου, με στόχο να αλλάξει η εικόνα του προς το καλύτερο και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το κατάστημα των 7.700 τ.μ. διαθέτει 36 ταμεία και 951 θέσεις στάθμευσης και πλέον οι χώροι του διαμορφώνονται ανάλογα με τα πωλούμενα αντικείμενα, ώστε να είναι ευκολότερη η εύρεση των απαιτούμενων προϊόντων από τους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική Carrefour, πριν από λίγες εβδομάδες, προχώρησε στην πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία με την οικογένεια Μαρινόπουλου, αντί τιμήματος άνω των 200 εκατ. ευρώ κι έχει αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, με τους Ελληνες μετόχους να αναλαμβάνουν πλέον τη διαχείριση του δικτύου. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ράλι τιμών στη Σιγκαπούρη

Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκαν οι τιμές των κατοικιών στη Σιγκαπούρη κατά το δεύτερο τρίμηνο, αντιστρέφοντας την οριακά αρνητική (-0,1%) τάση του πρώτου τριμήνου του έτους, καθώς η ζήτηση ώθησε τις τιμές 0,4% υψηλότερα. Συνολικά κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι αγοραπωλησίες νεόδμητων κατοικιών ανήλθαν σε 10.880, όντας υψηλότερες κατά 54% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αγοραστές επωφελούνται από την υψηλή ρευστότητα στην αγορά και τα ευνοϊκά επιτόκια, αναφέρουν αναλυτές. Συνολικά, από τον Σεπτέμβριο του 2009, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχει υιοθετήσει σειρά μέτρων για την επιβράδυνση της αγοράς κατοικίας, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο πωλήσεων, χωρίς επιτυχία, όπως φαίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή