Ικανοποίηση τρόικας για την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων

Ικανοποίηση τρόικας για την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 54%των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων που εκκρεμούσαν στα διοικητικά εφετεία από πέρυσι τον Αύγουστο έχει πλέον εκδικαστεί. Συνολικά, από τις 7.652 υποθέσεις έχουν εκδικαστεί οι 4.152 υποθέσεις, στα εφετεία, με την τρόικα να έχει σύμφωνα με πληροφορίες εκφράσει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη, καθώς στα εφετεία βρίσκονται οι σημαντικότερες υποθέσεις.

Συνολικά, οι φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία από τις 31 Αυγούστου του 2011 ανέρχονται σε 157.062. Μέχρι φέτος τον Ιούνιο θα έπρεπε να έχουν εκδικαστεί τουλάχιστον οι μισές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Επιτροπείας Διοικητικών Δικαστηρίων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα οποία παρουσιάστηκαν στην τρόικα, τα εφετεία έχουν πιάσει τον συγκεκριμένο στόχο και τον έχουν ξεπεράσει.

Ωστόσο, στα πρωτοδικεία έχουν εκδικαστεί οι 42.520 υποθέσεις. Αριθμός που αντιστοιχεί στο 28,4% του συνόλου των υποθέσεων (149.410). Ετσι, από το σύνολο των υποθέσεων έχει εκδικαστεί το 30%.

Πάντως, αρκετά πρωτοδικεία της χώρας έχουν ξεπεράσει τον στόχο του 50%. Ειδικότερα:

– το πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης έχει εκδικάσει το 71,1% των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων που είχε.

– Λαμίας το 68,1%

– Μεσολογγίου το 59,1%

– Καβάλας το 54,4%

Σε ό,τι αφορά τα διοικητικά εφετεία:

– των Ιωαννίνων έχει εκδικάσει το 81,6%

– της Θεσσαλονίκης το 67,1%

– των Αθηνών το 64,2%

– της Κομοτηνής το 61,5%

– της Πάτρας το 57,3%

– της Λάρισας το 54,9%

– των Χανίων το 49,8% και

– του Πειραιά το 41,6%.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια επιδικάζουν τις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να αδυνατεί να εισπράξει τα φορολογικά πρόστιμα που έχουν τηλεσιδικήσει στα δικαστήρια και ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 12,7 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή