Στα χαρτιά το άνοιγμα των επαγγελμάτων

Στα χαρτιά το άνοιγμα των επαγγελμάτων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μερίδα της Δημόσιας Διοίκησης εμφανίζεται απρόθυμη να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», απροθυμία που ξεκινάει από τις πολιτικές ηγεσίες υπουργείων και φτάνει μέχρι τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι ίδιοι, προερχόμενοι από κλάδους που χρήζουν απελευθέρωσης, λειτουργούν σε αρκετές περιπτώσεις ως εκφραστές συμφερόντων συντεχνιών, αντί να προχωρούν στη δευτερογενή νομοθεσία, στην έκδοση δηλαδή των απαιτούμενων εφαρμοστικών εγκυκλίων ή στην προετοιμασία των αναγκαίων Προεδρικών Διαταγμάτων. Το παραπάνω φάνηκε εξαρχής από τα δεκάδες αιτήματα εξαιρέσεων από τον νόμο 3919/2011 που υποβλήθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία.

Δεν είναι δε λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που σκοπίμως ή λόγω αδυναμίας τα υπουργεία δεν προσκόμισαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία να τεκμηριώνουν το αίτημα της εξαίρεσης, με συνέπεια να καθυστερεί η έκδοση των σχετικών γνωμοδοτήσεων και τελικά να μην προχωράει το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων».

Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται οδήγησαν την ελληνική πλευρά να ζητήσει παράταση για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών έως το τέλος του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή