Αμεση και σταθερή φορολογία προτείνει η Ernst & Young

Αμεση και σταθερή φορολογία προτείνει η Ernst & Young

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις που παρατηρούνται στο υφιστάμενο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας καθιστούν αναγκαία την αναμόρφωσή του, υποστήριξε ο επικεφαλής του φορολογικού τμήματος της Ernst & Young Ελλάδος κ. Στ. Μήτσιος στο πλαίσιο του 8ου Athens Tax Forum που οργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αναλυτικότερα, ο κ. Στ. Μήτσιος υποστήριξε ότι, για να «πάψει το υπάρχον φορολογικό σύστημα να είναι πολύπλοκο», θα πρέπει:

– Να επανασχεδιαστεί ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, προκειμένου: α) να είναι απλός και κατανοητός, β) να φορολογεί τον πολίτη με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες και γ) να είναι αρωγός της επιχειρηματικότητας.

– Να καταργηθεί ο ΚΒΣ και οι απολύτως αναγκαίες διατάξεις του να ενσωματωθούν στον αναμορφωμένο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

– Να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμεση φορολογία και όχι στην έμμεση ή την υπερφορολόγηση των ακινήτων. Οσον αφορά στο τελευταίο, θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι φορολογίες επί των ακινήτων και να αντικατασταθούν από μια δίκαιη φορολογία.

– Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες θα υπάγονται σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον.

– Να αλλάξει περαιτέρω η νοοτροπία διεξαγωγής των φορολογικών ελέγχων, όπως ήδη ξεκίνησε με την καινοτόμο εφαρμογή του φορολογικού πιστοποιητικού.

– Να γίνει εξορθολογισμός των φορολογικών ποινών ώστε να είναι αποτρεπτικές για φοροδιαφυγή και ρεαλιστικά εισπράξιμες (σε περίπτωση χρηματικών ποινών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή