ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντάξεις σε ναυτικούς με πλαστά πιστοποιητικά

Ερευνα για παράτυπη παροχή συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ διενεργούν οι αρμόδιες αρχές με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, από την οποία προέκυψε η παροχή συντάξεων γήρατος σε ναυτικούς με χρήση πλαστών πιστοποιητικών και εγγράφων βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία τρίτων χωρών. Επίσης, διαπιστώθηκε η κατ’ εξαίρεσιν χορήγηση εφ’ άπαξ βοηθημάτων (επιδόματα πρόνοιας) σε δικαιούχους του ΝΑΤ με χρήση πλαστών ή νοθευμένων πιστοποιητικών υγείας.

Ετσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ανέθεσε με σχετική παραγγελία του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ παράλληλα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει συστήσει κλιμάκιο ειδικού ελέγχου για θέματα αρμοδιότητάς του, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί περισσότερες από 60 περιπτώσεις ναυτικών που προσπάθησαν να λάβουν ή έχουν λάβει, με πλαστά πιστοποιητικά, παράνομα, σύνταξη γήρατος από το ΝΑΤ.

Διεθνές Συνέδριο Εργασίας με αντικείμενο την εξέταση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών για τη διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου, την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού επιχειρείν συνδιοργανώνουν σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Το Συνέδριο «Ελλάδα της Εξωστρέφειας – Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές» ξεκινάει τις στις 9 π.μ. στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (Πειραιώς 211).

Ενισχύεται ο ρόλος του ΕΟΤ

Νομοθετική παρέμβαση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τόσο του υπουργείου όσο και ρόλου του ΕΟΤ προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη, σε συνάντησή της με τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Η ενίσχυση αυτή των αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με την ίδια, θα αποτελέσει την αιχμή για την άσκηση της τουριστικής πολιτικής.

Η υπουργός αναφέρθηκε σε δράσεις τόνωσης της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, όπως επίσης και σε δράσεις προβολής που θα γίνουν με στόχο την προσεχή τουριστική χρονιά. Επίσης προέκρινε την άμεση σύσταση της επιτροπής κρίσεων. Τέλος, ανέλυσε τα αναπτυξιακά μέτρα που μελετώνται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου.

Ασφαλιστική κάλυψη διεθνώς για ταξιδιώτες

Ενα διεθνώς ανταγωνιστικό πρόγραμμα, το «Travel Assistance» (Ταξιδιωτική Βοήθεια), προωθεί αυτή την περίοδο η Interamerican, που αφορά κυρίως στον διεθνή τουρισμό και απευθύνεται βασικά σε tour operators, αλλά και σε ταξιδιώτες που επιθυμούν ασφαλιστική κάλυψη στις μετακινήσεις τους και άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση ασθένειας. Η Ταξιδιωτική Βοήθεια Interamerican περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις της άμεσης ιατρικής βοήθειας που παρέχει η εταιρεία μέσω της σημαντικής υποδομής που έχει αναπτύξει –Γραμμή Υγείας 1010, επίγεια και εναέρια μέσα υγειονομικής μεταφοράς– και μέσω των διεθνών συνεργασιών της σε 165 χώρες. Ακόμη, περιλαμβάνει σειρά καλύψεων για ακύρωση προγραμματισμένου ταξιδιού, καθυστέρηση πτήσης, απώλεια αποσκευών, επιπλέον διανυκτέρευση, έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόωρη επιστροφή, προσωπική αστική ευθύνη, μόνιμη ανικανότητα λόγω ατυχήματος, απώλεια ζωής από ατύχημα και νομική υποστήριξη.

Εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές από το Τ.Τ.

Σε «Τ.Τ. Προσωπικό Ταμιευτήριο» μετονομάζεται η διεύθυνση personal banking του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία αποκτά νέα δυναμική μετά τη συνεργασία που ξεκίνησε με διακεκριμένους ξένους οίκους διαχείρισης κεφαλαίων. Ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ που διαθέτει κάθε πελάτης, μπορεί να επιλέξει, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών της διεύθυνσης, μια ολοκληρωμένη σειρά από επενδυτικά αλλά και καταθετικά προϊόντα σε ευρώ, δολάριο και άλλα νομίσματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλ. Παπαδόπουλο, «στόχος της διεύθυνσης είναι η σύνδεση των αξιών που διατηρεί διαχρονικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την ποιοτικά αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση, σε υφιστάμενους ή υποψήφιους πελάτες της τράπεζας οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές εκτός της παραδοσιακής κατάθεσης», καθώς, όπως διευκρινίζει ο γενικός διευθυντής του Τ.Τ. Χρήστος Μαρούσος, «πολλοί από τους καταθέτες έχουν επενδυτική φιλοσοφία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή