Παραίτηση Μητρόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ

Παραίτηση Μητρόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε χθες ο κ. Κώστας Μητρόπουλος. Η παραίτηση ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του κ. Μητρόπουλου να διευκολύνει την κυβέρνηση στις επιλογές της σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο ίδιος μάλιστα δεν προέβη σε καμία δήλωση σχετικά με το θέμα.

Η παραίτηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για αλλαγές στο Δ.Σ. του Ταμείου, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των επομένων ημερών. Σημειώνεται ότι για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων έχει συγκληθεί για την ερχόμενη εβδομάδα συμβούλιο των προέδρων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πιθανώς στο συμβούλιο αυτό να οριστούν οι αντικαταστάτες τόσο του παραιτηθέντος κ. Μητρόπουλου, όσο και του κ. Γιάννη Κουκιάδη, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τις 19 Ιουνίου 2012.

Ως πιο πιθανός αντικαταστάτης του κ. Κουκιάδη θεωρείται ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομίας, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος. O τελευταίος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, είναι ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος Χρηματιστηριακής. Παράλληλα, ασκεί καθήκοντα μη εκτελεστικού μέλους του ΤΑΙΠΕΔ. Για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κατά περιόδους είχαν ακουστεί και άλλα ονόματα.

Το ζητούμενο πλέον είναι οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης σε σχέση με τον ρόλο του Ταμείου στις αποκρατικοποιήσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο πόλεμος «φθοράς» που διεξήχθη τις τελευταίες εβδομάδες, αφορούσε αποκλειστικά το πρόσωπο του κ. Μητρόπουλου, ενώ άλλοι εικάζουν ότι στόχος ήταν συνολικά ο ρόλος του ταμείου στις αποκρατικοποιήσεις. Από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεαν χθες ότι ο κ. Μητρόπουλος παραιτήθηκε, επειδή γνώριζε ότι θα αντικατασταθεί. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητρόπουλος είχε πολύ λίγες επαφές με κυβερνητικά στελέχη μετά τις εκλογές. Παράλληλα, παρέμενε σε εκκρεμότητα η τοποθέτηση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, αφήνοντας πρακτικά σε «αχρηστία» το Δ.Σ. του Ταμείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα νέο κυβερνητικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον συντονισμό των αποκρατικοποιήσεων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο ρόλος του ταμείου υποβαθμίζεται, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα αποκτήσει το Μέγαρο Μαξίμου με έναν – δύο υπουργούς, πιθανώς τους κ. Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή