ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΜΙΔΑ: «Οχι» σε αποσύνδεση δημοτικών τελών από τη ΔΕΗ

Καταστροφική τόσο για τους δήμους όσο και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρεί η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) την πιθανότητα κατάργησης της είσπραξης των δημοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε νέες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν κατοικίες, καθώς πολλοί ενοικιαστές, δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας, θα αγνοούσαν την υποχρέωση αυτή, εφόσον αποσυνδεόταν από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ετσι, μετά τη διαδικασία της έξωσης, η εξόφληση των συσσωρευμένων δημοτικών τελών θα αποτελέσει πλέον υποχρέωση των ιδιοκτητών. Στο μεσοδιάστημα, οι δήμοι θα έχουν σημαντικές απώλειες εσόδων, επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΟΜΙΔΑ.

Τη δυνατότητα αποπληρωμής των φόρων προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών σε έξι –από τέσσερις– άτοκες δόσεις δίνει η Alpha Bank, διευκολύνοντας τους κατόχους πιστωτικών της καρτών. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Alpha Bank μπορούν να καταβάλουν τις οφειλές τους σε άτοκες δόσεις και να επωφελούνται της ειδικής έκπτωσης από το ελληνικό Δημόσιο για εφάπαξ καταβολές, όπου αυτή προβλέπεται.

Διαγραφή χρέους 212.000 ευρώ

Τη γενναία διαγραφή χρέους ύψους 212.000 ευρώ για οφειλέτη αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας αναγνωρίζοντας την αδυναμία του να ανταποκριθεί στο χρέος των 315.000 που είχε προς τις τράπεζες. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ, ο οφειλέτης καλείται πλέον να καταβάλλει προς τους πιστωτές του με μηνιαίες καταβολές για μια τετραετία το ποσό των 1.000 ευρώ, σύμμετρα κατανεμημένο. Με την απόφαση εξαιρείται από την εκποίηση η κύρια κατοικία του, δηλαδή ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 120 τ.μ., με την υποχρέωση να καταβάλλει μηνιαίως επί 17 χρόνια το ποσό των 230 ευρώ, με απαλλαγή από το υπόλοιπο των οφειλών του. Το συνολικό ποσό που θα αποπληρώσει δεν ξεπερνά έτσι τις 95.000 ευρώ.

Διάκριση για τα 73 χρόνια της ΑΒ Βασιλόπουλος

Χρυσό βραβείο για τα 73 χρόνια προσφοράς της στον κλάδο του λιανεμπορίου παρέλαβε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο τριήμερο συμπόσιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων. Ταυτόχρονα, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνωρίστηκε ως μία από τις εταιρικές μάρκες με χρυσή φήμη στον θεσμό των Famous Brands. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία των καταναλωτών ως η μάρκα με την καλύτερη φήμη στην κατηγορία των Super Market, για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Η έρευνα Famous Brands είναι ένας μοναδικός θεσμός όπου οι καταναλωτές επιλέγουν αυθόρμητα και χωρίς τη βοήθεια λίστας, τις μάρκες με την καλύτερη φήμη σε 35 προϊοντικές κατηγορίες. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης, η επιτυχία και η βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία, καθώς πρόκειται για ένα βραβείο που προέρχεται απευθείας από τους Ελληνες καταναλωτές.

Προληπτική ανάκληση παρτίδας αναψυκτικού

Την προληπτική ανάκληση παρτίδας γυάλινης φιάλης του αναψυκτικού «Coca Cola zero» 250 ml, με σκοπό τον επανέλεγχο του προϊόντος, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, διαπίστωσε σε κλειστή γυάλινη φιάλη την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος και απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά. Η Coca-Cola Τρία Εψιλον ενημερώνει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΕΦΕΤ, ενώ από τους ελέγχους σε προϊόντα της συγκεκριμένης παρτίδας που υπάρχουν στις αποθήκες της καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής (Ηράκλειο) δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό.

Ο κ. Μαζαράκης, νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ

Την παραίτησή του από εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ υπέβαλε ο κ. Κέβιν Κοπ και, σε αντικατάστασή του, εξελέγη ως νέο μέλος ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης. Πριν από την ένταξή του στον όμιλο του ΟΤΕ, την 1η Ιουλίου 2012, ως γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Μαζαράκης διετέλεσε γενικός διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ από το 2008 έως το 2010 ήταν οικονομικός διευθυντής Ομίλου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στον Ομιλο Τιτάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή