Ηλεκτρονικό δίχτυ για παράνομες συντάξεις

Ηλεκτρονικό δίχτυ για παράνομες συντάξεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσουν τις συντάξεις – μαϊμούδες προχωρούν το υπουργείο Εργασίας και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το σκεπτικό πίσω από από τη συνεργασία είναι απλό: εάν κάποιος συγγενής αποβιώσαντος συνταξιούχου δεν δήλωσε τον θάνατό του και εξακολουθεί να παίρνει τη σύνταξή του, προφανώς δεν θα υποβάλει δήλωση. Αρα εάν διασταυρωθούν τα στοιχεία των συντάξεων που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία με τις συντάξεις που δηλώνονται στην εφορία, θα εντοπιστούν αυτοί που παίρνουν αλλά δεν δηλώνουν τις συντάξεις. Η ιδέα είναι απλή, άμεσα υλοποιήσιμη και αρχίζει να έχει αποτελέσματα.

Χθες, δόθηκαν στο υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ / ΕΤΑΑ όπου ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες. Από τους 19.972 ασφαλισμένους 1.542 (ποσοστό 8,23%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν αρχίσουν οι διασταυρώσεις στους μεγάλους ασφαλιστικούς φορείς, όπως το ΙΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή