ΣΗΜΕΡΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραίτηση Μητρόπουλου από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε χθες ο κ. Κώστας Μητρόπουλος. Η παραίτηση ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του κ. Μητρόπουλου να διευκολύνει την κυβέρνηση στις επιλογές της σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο ίδιος, μάλιστα, δεν προέβη σε καμία δήλωση σχετικά με το θέμα. Η παραίτηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για αλλαγές στο Δ.Σ. του Ταμείου, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των επομένων ημερών.

Στα 1.700 ευρώ ο μέσος μηνιαίος μισθός στη ΔΕΗ

Κατά 41% ή 700 εκατ. ευρώ μείωσε τις μισθολογικές της δαπάνες η ΔΕΗ το διάστημα 2009-2012. Συνολικά το μισθολογικό κόστος μειώθηκε από τα 1,7 δισ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Επιχείρηση για την εξέλιξη της μισθοδοσίας τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Κατά την ίδια περίοδο, η μέση ανά εργαζόμενο μισθολογική δαπάνη μειώθηκε κατά 36%, ο δε μέσος μισθός αντιστοιχεί σήμερα σε συνολικές καθαρές αποδοχές ύψους 1.700 ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσης πρόσθετων αποζημιώσεων, όπως υπερωρίες, υπηρεσίες βάρδιας και εκτός έδρας αποζημιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή